[whohit]Main[/whohit]

From Brussels With Love | Blog

Jan/12

8

Φτου κι απ΄ την αρχή

Τα φώτα της γιορτής δεν έχουν σβήσει ακόμα καλά-καλά και οι πρώτες Κασσάνδρες κάνουν την εμφάνισή τους, μέσα και έξω από την Ελλάδα. «Να τεθεί εκτός Ευρωζώνης, η Ελλάδα», φέρεται να δήλωσε γνωστός γερμανός πολιτικός, για να συνεχίσει τονίζοντας, ότι, «…είναι ωμός ο τρόπος αλλά, ως ύστατη λύση πρέπει να είναι εφικτή». Πριν λίγο καιρό ένας άλλος, επίσης γνωστός γερμανός πολιτικός, δήλωνε, ότι, «Δεν μπορούμε να πετάξουμε στη θάλασσα τον λαθρεπιβάτη, που ανακαλύψαμε  ξαφνικά στο καράβι μας, όντας στην μέση του ωκεανού!». Το αποκορύφωμα βέβαια ήταν τα λόγια του πρώην Καγκελάριου της Γερμανίας, Χέλμουτ  Σμιτ: «Θα τον πάρει και θα τον σηκώσει, όποιον τολμήσει να υπογράψει την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη!».

Από τις Βρυξέλλες το ίδιο ασπρόμαυρο σκηνικό. Οι επίσημες δηλώσεις αποκλείουν ακόμα και την σκέψη για αποπομπή της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Μεμονωμένες απόψεις και φωνές τολμούν την κριτική, αλλά βιαστικοί στο δρόμο τους δεν νοιάζονται για τον «ορειβάτη», που κρέμεται από το σκοινί του στον γκρεμό, αφού για να τον σώσουν θα πρέπει να θέσουν οι ίδιοι σε μεγάλο κίνδυνο την ζωή τους. Πού καιρός για αλτρουισμούς …

Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα ξεκινάει η αγωνία για την «Τρόικα», που έρχεται, για την δόση του Μαρτίου που μπορεί και να μην έρθει, για το πετρέλαιο θέρμανσης που πολλοί δεν μπορούν πλέον να πληρώσουν. Πολλοί μιλούν για «αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές», θαρρείς όμως και κανείς δεν θέλει να είναι ο πρώτος που θα τις ξεκινήσει!

Αυτό που ακούν και διαβάζουν οι ξένοι δεν έχει καμιά σχέση με την Ελλάδα των περικοπών και της φτώχειας που βιώνουν οι έλληνες αυτή τη στιγμή. Και δεν είναι μόνο τα ξένα μέσα ενημέρωσης και οι ξένοι δημοσιογράφοι που βάλθηκαν να κάνουν κακό στη χώρα. Είναι πρωτίστως οι ίδιοι οι έλληνες και τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης που ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Στην εποχή του Google είναι αστείο να πιστεύουμε, ότι η ελληνική γλώσσα είναι «εξωτική» και κτήμα λίγων Ουμανιστών ξένων, που η αγάπη τους για την αρχαία Ελλάδα ήταν δεδομένη. Ό, τι συμβαίνει στην Ελλάδα και γράφεται στον ελληνικό τύπο διαβάζεται την ίδια στιγμή σε όλες τις γλώσσες, σ΄ ολόκληρο τον πλανήτη! Έτσι απανταχού της γης θα πληροφορηθούν σήμερα, ότι στην Ελλάδα αφέθηκε ελεύθερος, μετά την προσαγωγή του στο αστυνομικό τμήμα και ενώ ίσχυε το αυτόφωρο, οδηγός που παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη και τραυμάτισε αστυνομικό, που προσπάθησε να τον εμποδίσει να διαφύγει από τον τόπο του αδικήματος, επειδή ο ίδιος έτυχε να ήταν υπουργός σε προηγούμενη κυβέρνηση και επομένως «υπεράνω» του νόμου και στο απυρόβλητο, κατά την γνώμη του …

No tags

1 comment

  • Polyxeni Bouki · 12/01/2012 at 10:20

    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Βαζουμε τα χέρια μας και βγάζουμε τα μάτια μας. Όταν ακούω τα ποικίλα απαξιωτικά από ποικίλους αρμόδιους αναρμόδιους που βγαίνουν στην τηλεόραση πρωτίστως για να φανεί η μούρη τους και να βρεθούν, έστω και για λίγο, στην γραμμή (πρώτη ή δωδέκατη, ανάλογα με την τηλεθέαση του καναλιού) της επικαιρότητας, εξοργίζομαι. Θα μιλούσαν με την ίδια ευκολία και τόσο ξεκάθαρα για το τί συμβαίνει σπίτι τους; Αν δέν μάθουμε να σεβόμαστε τον ίδιο τον εαυτό μας και να αγαπάμε την πατρίδα μας όπως την οικογένειά μας, δέν έχουμε ελπίδα. Ο Θεός ας κάνει έλεος στην Ελλάδα.
    Όσο για τα υπόλοιπα κράτη, αυτό ειναι μια άλλη ιστορία. Μια αναδρομή στην Ιστορία θα μας θυμίσει ότι ο λύκος δέν γίνεται αρνάκι ποτέ.

    Reply

Leave a Reply

<<

>>