[whohit]Main[/whohit]

From Brussels With Love | Blog

About

Ζω πάνω από 15 χρόνια στις Βρυξέλλες, μιά πόλη που την αγάπησα από την πρώτη στιγμή, όχι μόνο γιά τον πολυπολιτισμικό της χαρακτήρα, αλλά ούτε και γιατί είναι το Κέντρο αποφάσεων σε θέματα που αφορούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).

Δεν εργάζομαι σε κανένα από τα Όργανα της ΕΕ, η επαγγελματική μου δραστηριότητα, όμως, μου επιτρέπει να βρίσκομαι συχνά στους χώρους αυτούς και ανάλογα με τα ενδιαφέροντά μου να αντλώ πληροφορίες. Σημαντικά συμπεράσματα από συνέδρια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ή κομμάτια επιστημονικών ή μη διαλόγων τα κρατούσα ως τώρα στο προσωπικό μου σημειωματάριο. Συναντήσεις με πρόσωπα από κάθε χώρα της ΕΕ, προσωπικότητες της εποχής μας, τις διηγόμουν με ενθουσιασμό σε λίγους δικούς μου ανθρώπους και φίλους.

Με την προτροπή της οικογένειάς μου και με την τεχνική βοήθεια του γιού μου, σκέφτηκα να τα μοιράζομαι πλέον και μαζί σας. Όλοι τους μαζί με έπεισαν, ότι αυτός ο διαδικτυακός τρόπος επικοινωνίας είναι ο τρόπος της εποχής μας. Υποτάσσομαι…

Ό,τι μικρό ή μεγάλο διαδραματίζεται στις Βρυξέλλες αφορά όλους τους πολίτες της ΕΕ και κατά συνέπεια και τους συμπατριώτες μου, έλληνες. Γι΄αυτό και αποφάσισα να επικοινωνώ μαζί σας στα ελληνικά. Ο διάλογος βέβαια μπορεί να γίνεται σε όποια γλώσσα βολεύει τον καθένα, ανάμεσα στα γερμανικά, γαλλικά ή αγγλικά. Όσο γιά το περιεχόμενο, θα δείξει! Μιά είδηση, που την θεωρώ σημαντική θα την μοιράζομαι μαζί σας, μιά συνάντηση που με ενθουσίασε θα σας την γνωστοποιώ, ό,τι φέρνει η νέα Συνθήκη της Λισαβόνας και εμπίπτει στα ενδιαφέροντά μου, θα προσπαθώ να το συζητώ μαζί σας, παρότι νομικός, με απλά λόγια. Κάπως έτσι το σκέφτομαι.

Θα χαρώ λοιπόν να τα λέμε διαδικτυακά, όταν ο χρόνος το επιτρέπει.

Δεν περιμένω να συμφωνούμε σε όλα, δεν θα είχε νόημα το επιχείρημα….

Σας καλωσορίζω, λοιπόν, στο χώρο μου!

5 comments

 • Vicky Kalfoglou · 15/04/2010 at 15:01

  Πολύ ωραία ιδέα, Άλτα. Θα σε “επισκέπτομαι”.
  Τελικά και το fb και τα blogs μπορούν να γίνουν θαυμάσια μέσα για ενημέρωση, επικοινωνία και σοβαρή ανταλλαγή απόψεων.Το σκεφτόμουν μάλιστα ιδιαίτερα βλέποντας μια τελευταία ταινία της Μέρυλ Στριπ, όπου το blog που δημιουργεί η ηρωϊδα και όλα τα σχόλια είχαν να κάνουν με συνταγές μαγειρικής! (πρόκειται για αληθινή ιστορία)Σκεφτόμουν λοιπόν τι όμορφο “βήμα” προσφέρει το Διαδίκτυο, για να λέγονται από μας και να σχολιάζονται ουσιαστικά θέματα – ο καθένας στον χώρο που κινείται. Καλή αρχή, λοιπόν. Περιμένουμε να μας ενημερώνεις με την απαραίτητη ανάλυση. Την αγάπη σου για τις Βρυξέλλες, με την ασύγκριτα μικρότερη εμπειρία μου, τη συμμερίζομαι απόλυτα.

  Reply

 • Katerina Karkala · 04/05/2010 at 17:25

  Αλτάνα μου, πολύ χάρηκα με το νέο μέσο επικοινωνίας. Συγχαρητήρια. Είναι και ενημερωτικό συνάμα. Ελπίζω λοιπόν να τα λέμε συχνότερα έτσι… Άλλωστε μένουμε στην ίδια πόλη, αν και δεν έχουμε τελικά χρόνο να βλεπόμαστε. Auf Wiedersehen λοιπόν, πρόσωπο με πρόσωπο ή διαδικτυακά…

  Reply

 • Αλτάνα · 05/05/2010 at 10:18

  Κατερίνα μου, σ΄ευχαριστώ για τα καλά και ενθαρρυντικά σου λόγια.
  Εύχομαι κάποι θέματα να σ΄ενδιαφέρουν, ώστε να πάρεις ενεργά μέρος στον διάλογο (πρέπει να γίνει κάποια αρχή σε δημόσιο διάλογο, γιατί πολλοί μου γράφουν προσωπικά μηνύματα.
  Με δεδομένο το εύρος των γνώσεών σου και την υπευθυνόνητα της γνώμης σου, νομίζω ότι θα συμβάλεις στην δημιουργία μιας σφαιρικής εικόνας σε θέματα που αποδεδειγμένα ενδιαφέρουν και τις δυο μας.
  Bis bald,λοιπόν!

  Reply

 • Αλτάνα · 23/05/2010 at 19:32

  Μετά από έναν διάλογο με φίλους στο Facebook θάθελα να γράψω πληροφοριακά, ότι σ΄αυτή την σελίδα δεν δίδεται αλλά ούτε και ζητείται η επιστημονική τεκμηρίωση επάνω στο θέμα ούτε τα θέματα ή οι απαντήσεις περνούν από κριτική επιτροπή πρώτα! Απλά, όπως οι σκέψεις που γράφονται είναι κυρίως πληροφοριακές με μια χροιά προσωπικής εκτίμησης, χαίρομαι για απαντήσεις απλές και με χιούμορ από φίλους, που είτε συμφωνούν είτε βλέπουν το θέμα από μια άλλη σκοπιά και θέλουν να την κάνουν γνωστή για χάρη του διαλόγου και μόνο.
  Μ΄αυτή την ευκαιρία θάθελα να σας πληροφορήσω επίσης, επειδή πολλοί με ρωτούν ιδιαιτέρως, ότι για να γράψετε ένα σχόλιο πρέπει απαραίτητα να αντιγράψετε και τα γράμματα ή τους αριθμούς, που παρουσιάζονται στο τέλος της σελίδας (CAPTCHA Code) λίγο πριν πατείσετε για να φύγει το σχόλιό σας. Αυτό είναι για λόγους ασφάλειας όλων όσων χρεισιμοποιούμε αυτή την ιστοσελίδα.

  Reply

 • Νίκος Λαάρης · 29/09/2011 at 09:28

  Αλτάνα γεια σου από το Άμστερνταμ. Παίρνω το θάρρος να σου γράψω στο blog σου, για ασφαλέστερη επικοινωνία, αν και έχω το τηλέφωνό σου. Το Σαββατοκύριακο αυτό θα βρεθώ στις Βρυξέλλες, και θα χαρώ να σε δω έστω και λίγο. Σε παρακαλώ χρησιμοποίησε το email που παραθέτω, και σβήσε το μήνυμα αυτό αν επιθυμείς. Νίκος

  Reply

Leave a Reply