[whohit]Main[/whohit]

From Brussels With Love | Blog

Jan/19

1

Στην αρχή του χρόνου

«Δεν μπορείς να πας πίσω και ν΄αλλάξεις την αρχή,
αλλά μπορείς να ξεκινήσεις εκεί που είσαι και ν΄αλλάξεις το τέλος.»
(C.S.Lewis)

Είμαστε και πάλι σε μια αρχή, στην Πρωτοχρονιά. Μπήκε το 2019,  γιορτάσαμε το ξεκίνημά του με αγαπημένους φίλους –βάλσαμο τέτοιες μέρες οι φίλοι, όταν οι δικοί είναι μακριά – δώσαμε και πήραμε ευχές με φόντο τα βεγγαλικά της πόλης, αγκαλιές, φιλιά, κάποια μηνύματα στο κινητό – «σας αγαπάμε», «κι εμείς το ίδιο»!- και τώρα στους ήχους της Φιλαρμονικής της Βιέννης – παράδοση πλέον! –, ώρα για απολογισμό.

Αλλά το πίσω είναι μόλις κάποιες ώρες, δεν έχει έτσι νόημα ο όποιος απολογισμός. Η αρχή είναι που μετράει και αυτή μόλις ξεκίνησε. Χαρτί και μολύβι, λοιπόν!

Καινούργια Χρονιά, καινούργια όνειρα, σχέδια μικρά και μεγάλα, για τις μέρες και τους μήνες που έρχονται. Οι ευκαιρίες είναι εδώ μπροστά, να αλλάξουμε καταστάσεις, είμαστε και πάλι στην αρχή του δρόμου, να διορθώσουμε κάποια πράγματα, που κύλισαν λάθος ή όχι όπως τα περιμέναμε. Και τα πιο μεγάλα ταξίδια έχουν για ξεκίνημα το πρώτο μικρό βήμα από την πόρτα του σπιτιού μας στο δρόμο για την περιπέτεια και το άγνωστο εκεί έξω.

Μόνο να μη μείνουμε στο παλιό, δεν έχει πλέον τίποτα να μας δώσει παρεκτός από τις αναμνήσεις, καλές ή λιγότερο καλές και ίσως κάποιες εμπειρίες, χρήσιμες για το μέλλον όμως. Αν μάθαμε απ΄ αυτές θα το δείξει του χρόνου τέτοια μέρα πάλι. Από μας εξαρτάται.

Στο χέρι μας είναι το σήμερα, η αρχή και το ξεκίνημα, που δεν χρειάζεται να είναι πάντα μεγάλο και κοσμογονικό. Αρκεί το λίγο που θα τολμήσουμε σήμερα, που μπορεί, όμως, να αποδειχτεί μέγα!

No tags

1 comment

  • Anonymous · 07/01/2019 at 08:55

    K. N.: Σ’ ευχαριστούμε, Άλτα μου, για τις όμορφες και τόσο αληθινές σκέψεις που μοιράζεσαι μαζί μας…
    Καλή,χαρούμενη κι ευλογημένη χρονιά σε όλους σας.

    Reply

Leave a Reply

<<

>>